IK

.. is naast het bedrijfsleven altijd actief geweest met mens en paard. Passie gaat zijn weg, ook deze passie heeft na omwegen ruimte gekregen om verder te ontwikkelen. IK Haflingers was al in 1994 geboren. Nu is de tijd gekomen om professioneel aan de slag te gaan.

Ingrid is zich in 2005 gaan omscholen, zonder enig idee wat deze weg haar zou brengen. Haar nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat ze altijd in het hier en nu open staat voor de ander, luistert en zonder oordeel met elkaar op pad gaat om het leven waardevoller, mooier, gezonder, fijner en moediger te maken.

In 2005 begon haar weg met een tweejarige opleiding tot Equitherapeute aan de Hippocampus te Soerendonck.  Ze had de smaak te pakken. Aansluitend begon ze aan de HBO opleiding Psychosociaal Werkster bij het opleidingsinstituut Gradatim. Naast haar werk heeft ze deze opleiding in drie jaar afgerond. Dit was nog onvoldoende, mensen om haar heen geloofde in haar. Dat geloof in haar zelf was moeilijk voor haar. Gelukkig kwamen de juiste personen op haar pad. De Meer-Moed training heeft Ingrid de eerste stappen geleerd om in zichzelf te gaan geloven. De uitgangspunten van de Psychologie van Alfred Adler sluiten mooi aan bij het werken met paarden. De Medische Basiskennis  en Psychosociale Basiskennis op HBO niveau was een goede opfrisser hierdoor was er meer diepgang van de theorie. Het heeft veel inzichten gegeven wat een lichaam ons vertelt, signalen die we vaak over het hoofd zien. Haar huidige werk heeft daar ook een belangrijke rol ingespeeld. Met de juiste personen om haar heen en aanvullende trainingen, Persoonlijke Profiel Analyse, Emotionele Intelligentie, Myers-Briggs Type Indicator® (MBTI®) en Transactionele Analyse, die inzicht geven in de kwaliteiten en valkuilen van mensen, kon ze steeds vaker meer haar zelf zijn. 

Ingrid is er klaar voor om mensen, kinderen, jongeren en volwassen samen met haar Haflingers te begeleiden in persoonlijke doelen. Leren hoe je jezelf kunt en mag zijn. Hoe je leven er anders uit kan zien. De bewustwording van de eigen waarden in het hier en nu. Ik vind het een eer dat ik de mogelijkheid krijg om zo midden in de natuur mensen te mogen helpen.